Experiences

Workshops in leiderschap

Aan het avontuur van ontwikkeling gaat vaak iets vooraf. Het zijn de zijdelingse inzichten, de duwtjes, de gesprekken hier en daar, de diverse wake-up calls die uiteindelijk vaak aanzetten om op reis te gaan. Experiences van Epic Ventures beogen zo’n moment te zijn. Workshops die uitnodigen tot bewustwording en inzicht, om leiderschap uit het hart te ontwikkelen. Inspirerend, intrigerend & vernieuwend.

De beschrijvingen hieronder geven vast al wel een beeld. Maar ik vind het altijd leuk om langs te komen, vrijblijvend een preview te geven van een Experience en te bespreken hoe deze kan aansluiten bij de koers van de organisatie of de vraag van een team!

 

Workshop portfolio

Gezocht: Leiderschap MV

De workshop Gezocht: leiderschap M/V  is een visueel en uitdagend programma met een verfrissende kijk op leiderschap. Op interactieve wijze worden de verschillende aspecten van mannelijk- en vrouwelijk bewustzijn verkend en wat ze bijdragen in het creatieproces.

De workshop beoogt een inspirerende dag om verschillen te vieren en nieuwsgierigheid naar het onbekende te ervaren. Bovenal nodigt de workshop daarmee uit tot de integratie van mannelijk én vrouwelijk bewustzijn in de manier waarop mensen leiderschap tonen en de organisatie waar ze werken vormgeven. Zowel leidinggevenden als medewerkers. Dit alles met humor, gevoel en scherpzinnigheid.

 

5

Organisaties die willen & durven vernieuwen waar het (persoonlijk) leiderschap betreft

5

Organisaties die op bewuste wijze willen omgaan met transitie, leiderschap & mobiliteit

5

Voor organisaties die voelen dat er een nieuwe dimensie in leiderschap beschikbaar is

5

Voor organisaties die ondernemerschap & eigenaarschap willen stimuleren

5

Voor leidinggevenden, managers, medewerkers en vooral vrouwen & mannen!

The Matrix Experience

The Matrix Experience is een workshop voor mensen en organisaties die aan de vooravond van een verandering staan of er midden in zitten. De workshop is een filmische ervaring waarin je het avontuur van je eigen leven & ontwikkeling verbindt met elementen uit de film The Matrix.

De film The matrix leent zich fantastisch als metafoor voor ontwikkeling. Het geeft zicht op allerlei aspecten die je als (aspirant) held tegen kunt komen in het avontuur onderweg. De workshop nodigt je uit te zicht te blijven houden op je koers, de implicaties van ontwikkeling bespreekbaar te maken en jou als deelnemer te prikkelen om bewust te kiezen. So, are you going to take the blue pill or the red pill?

5

Voor bedrijven die mensen willen meenemen in de organisatieontwikkelingen

5

Voor mensen die wel willen ontwikkelen maar ook vooraf enigszins willen weten wat ze onderweg tegen gaan komen

5

Voor organisaties die een nieuwe koers willen varen

5

Voor mensen die in een transitieproces zitten en het gevoel hebben daarin vast te lopen

Water & Vuur; de alchemie van tegenstellingen in organisaties

De workshop Water & Vuur is een innovatieve reis door de wereld van de polariteiten, de tegenstellingen waar mensen in werk en leven mee te maken hebben. Wanneer mensen de aantrekkingskracht van deze tegenstellingen ervaren kunnen ze merken dat ze makkelijk afgeleid raken. Of dat veel aandacht toegaat naar situaties die energie vragen, bijvoorbeeld in interactie met andere mensen. Door hier bewust van te worden kunnen mensen ervaren dat deze polariteiten tot hun beschikking staan en stappen zetten in ontwikkeling.

Het fascinerende programma is ontwikkeld samen met Helena Groenwold van Aronde. Als begeleiders verzorgen wij dan ook samen deze workshop, waarmee we deelnemers meteen de rijkdom aanreiken van begeleiding die bestaat uit de polariteit vrouw-man.

De workshop vraagt een dag van je tijd. Maar daar waar er behoefte is aan meer verdieping kan het programma ook als meerdaagse training worden gevolgd.

 

5

Voor organisaties die diversiteit als kans tot ontwikkeling zien

5

Voor mensen die geest én hartkracht willen integreren

5

Voor mensen die een op zoek zijn naar een gevoel van balans

5

Voor organisaties die het potentieel van hun mensen optimaal willen benutten

5

Ontwikkeld en verzorgd in samenwerking met Aronde

De reis van de held

In het proces van ontwikkeling doorloop je als organisatie of mens bepaalde stadia. De workshop De reis van de held biedt een landkaart waarmee het proces van ontwikkeling kan worden gevolgd.

Door bewust te zijn van je positie kun je als organisatie of individu dieper inzicht ontwikkelen in wat een veranderingsproces vraagt en wat er nodig is om een volgende stap te zetten. Een heldenreis dient zich dan aan. Aan de hand van een prachtige verzameling filmfragmenten begeleidt Epic Ventures organisaties en individuen op hun avontuur van ontwikkeling.

 

5

Voor organisaties die zich bewust willen ontwikkelen in een dynamische tijd

5

Voor organisaties die medewerkers willen uitnodigen zich te ontwikkelen in bewustzijn

5

Voor mensen die toe zijn aan de volgende stap in hun ontwikkeling

5

Voor organisaties die een inspirerend en eerlijk verhaal willen vertellen in tijden van transitie

Ieder avontuur begint met de eerste stap