Herman Annema

Intuïtief begeleider & ondernemer

Toen

Als kind was ik gek op avontuur. En dan vooral het heroïsch escapisme van Robin Hood, Luke Skywalker, Frodo & Sam en een hele reeks aan comic book heroes. Wanneer de fantasie vrij spel kreeg uitte dat zich in een stevig getimmerd houten zwaard, een vaardig rond mijn nek geknoopte cape en bovennatuurlijke krachten.

Nu

Weliswaar zonder zwaard en cape, maar met hart & scherpzinnigheid begeleid ik nu mensen en organisaties op het pad van bewustzijnsontwikkeling. In onze moderne tijd is dat het avontuur dat voor ons beschikbaar is. De beleving van het avontuur maakt het mogelijk om een onbekende toekomst met lichtheid & ontspanning tegemoet te gaan. Een toekomst die vanuit het hart kan worden vormgegeven. Ik ontmoet je graag op jouw reis.

Visie

Mensen kunnen het leven ervaren als een avontuur dat leidt naar een onbekende bestemming. Wanneer alles er mag zijn wat mensen onderweg tegenkomen wordt transformatie mogelijk. Door mensen mee te nemen op dit avontuur van hun leven kunnen ze bewustzijn toe voegen aan de ervaringen die zich aandienen. Hierdoor krijgen ze de gelegenheid grote stappen zetten in hun ontwikkeling. Hiermee veranderen ze niet alleen zichzelf, maar kunnen ze ook de wereld van morgen veranderen. Dit is het avontuur van bewustzijnsontwikkeling.

Het is niet te voorspellen hoe een loopbaan zal verlopen. Dat was bij mij niet aan de orde in ieder geval. Opgeleid voor een carrière in Marketing & Communicatie boog ik zelf af naar de wereld van HRM en recruitment. Ik ging reizen, kwam weer terug, was onrustig, ging weer reizen en verdiende ondertussen geld met banen in de horeca. Ik was zoekende, zocht naar wortels buiten mezelf maar vond ze eigenlijk nergens. Toen leek het ’t beste om terug te gaan naar mijn leest. Dus kwam ik weer in de HRM terecht, en dan specifiek de loopbaanbegeleiding & re-integratie. Alle ontmoetingen die ik daarin had maakten mij bewust van de fascinatie die ik heb voor hoe mensen zich ontwikkelen, de werking van intuïtie & fijngevoeligheid en de vertaling daarvan voor mijzelf.  Dat werd ondernemerschap en de ontwikkeling tot intuïtief begeleider. Wanneer je meer wilt weten over mijn achtergrond verwijs ik je graag naar mijn linkedinprofiel.

Een domein waar vaak verandering optreedt is die van de loopbaan. De overgang van de oude naar de nieuwe baan met daar tussenin vaak een periode van zoeken. Als trainer gaf ik workshops & trainingen op het gebied van inzetbaarheid, social media en personal branding. Daarnaast was er de coaching waar het loopbaanvraagstukken betrof. Een mooi samenspel tussen het werken met groepen en individuen. Allebei met een eigen dynamiek.

Ik heb veel gereisd over de wereld. Vaak rondgetrokken, van plek naar plek. Maar ook gewoond en geleefd in een andere omgeving met evenzo andere culturele vorming. Ik voel een grote liefde voor de aarde en de schoonheid die ze heeft. Na mijn eerste lange reis vond ik mezelf in de trein naar het noorden van Nederland. Het voelde heel raar. Anders. Maar wanneer ik om mij heen keek was er eigenlijk niet zoveel veranderd. Het drong tot mij door dat ik was veranderd, ergens niet meer dezelfde was. Een beetje reis doet dat, de ervaringen die onderweg worden opgedaan kunnen vormend zijn. Dat geldt niet alleen voor reizen in de buitenwereld, maar ook voor reizen in de innerlijke wereld.

Stuur een bericht

Bezoekadres